Szent Márton főzőverseny

Szent Márton főzőverseny

A Hőlégballon-fesztivál idején “földi” programokat is szervezett az ŐrvidékHáz a Sportligetbe kilátogató szombathelyieknek. A szombat délelőtti főzőversenyen 22 vállalkozó szellemű csapat mérte össze tudását a bográcsok mellett.  A csapatok saját receptek alapján készült, a római kort idéző finomságokkal lepték meg a zsűrit és a rendezvény látogatóit. A zsűrinek, Pammer Istvánnak, aki az Európai Borlovagrend magyarországi vezetője, és Pető István mesterszakácsnak, nem volt könnyű dolga, amikor a nyertesek kiválasztására került sor. A  számos kreatív és ízletes ételkészítmény közül végül  harmadik helyen végzett a Szamócák csapata, Római tál nevű különlegességükkel. Az értékelés szerint nagyon jól fűszereztek a ,,Szamócák” és a céklájuk is ízletes volt.  Második helyezett lett a  Bucsui Parázsverők: Szűzbárány ételkészítménye. A zsűri elnöke szerint olyan omlós és finom báránysültet készítettek, hogy megnyalhatta mindenki mind a 10 az ujját. Az első helyet a Rotary  Club 2-es csapata nyerte el, EU gulyásával. A zsűri szerint egyszerűen nagyszerű pörköltet készítettek, amelyet senki nem tudott leutánozni. A győztesek szerint a belga marhalábszár, a francia rozmaringos krumpli és a magyar paprika adta a siker alapját.  A zsűri különdíját a Rotary 1-es csapata érdemelte ki, az ízletes Birka pörkölttel.

 

Frisss.hu

 

Galéria megtekintése